workplace

Workplace /

Power Nap on the Job: Mattress Firm’s New HQ

04871_000_N359_medium

Mattress Firm chose tvsdesign to help consolidate two corporate locations into one in southwest Houston, Texas. The decision to consolidate headquarters was spurred by Mattress Firm’s fast-paced growth, along with a strategy to align the company’s brand identity with its organizational culture. (more…)

Workplace /

Steve Clem named ASID 2017 Designer of Distinction

289_N8_medium

The American Society of Interior Designers (ASID) and tvsdesign are pleased to announce Steven Clem, ASID, FAIA, tvsdesign principal, as the 2017 ASID Designer of Distinction. Presented annually, this award honors an ASID professional member who has established a body of superior work demonstrating creativity, excellence, and innovation. This is the premier award for personal achievement and social consciousness in the interior design profession. (more…)

wokrplace, Workplace /

Mattress Firm’s Houston BEDquarters might just be the coolest office in town

04871_000_N298

Featured in ABC13 News: HOUSTON (KTRK) –The new Mattress Firm Headquarters might just be the coolest office in town. The 130,000-square-foot “BEDquarters” in southwest Houston comes with ping pong tables, indoor swings, arcade games and sleeping pods for employees to take power naps during their work day.

Workplace /

Designing Workplaces: NeoCon 2016 Recap

Resimmercial

It’s the most wonderful workplace time of the year, when thousands of workplace experts head to Chicago for NeoCon and take a look at all things work—the furniture we work in and around, the environments that help us be more productive and the trends workplace interiors vendors are instituting. (more…)

Workplace /

Life in the Bike Lane: the Bike Room at the Rookery

IMG_6618

One workplace does not fit all. When the iconic Rookery building wanted to promote an unused storage space on the first floor, tvsdesign helped them imagine and create a space meant to breathe new life into an overlooked area and encourage alternative forms of transportation. The new amenity space features room to store 18 bikes and two public shower rooms to accommodate commuters who may want to freshen up after a ride into work. After locking up their wheels, tenants can refresh in a shower room surrounded by Calcutta gold marble stone and luxury finishes, ensuring a great start to every day for occupants coming to work on two wheels.

Architecture, Design, wokrplace /

The Media and the Message: New GRP Media Headquarters

GRPMedia.001

For GRP Media, a Chicago-based media planning and buying agency, having an office space that supports a variety of work styles to keep employees happy and productive and to attract new talent is essential. They needed an environment that allowed for quiet, focused work and extra places to support coming together to learn, socialize and teach. tvsdesign was brought in to listen to its needs and re-imagine a space that could enhance its business and maximize real estate investment.

Much of the existing conditions in the new lease space were transformed into a highly functional workplace with colorful design additions, carefully selected lighting and a variety of closed and open meeting spaces, including the bright café area with views of the towering skyline along the Chicago River and the bustling activity on the Magnificent Mile.

Inspiration for the new design came in the form of media content—words, symbols, shapes, photos and graphics that are the fabric of GRP Media’s work. Work stations and offices are positioned in a way that is approachable without being distracting, allowing employees to accomplish more without feeling isolated. The new headquarters are a place that is a medium for outstanding productivity and a visual representation of its brand and culture.

Design, Interiors, Uncategorized, wokrplace /

Spotlight On: Porter Novelli Workplace Renovation

Porter.Novelli.002

This vibrant public relations firm is comprised of energetic employees who are passionate about their work. It was critical for the first impression of the space to make a bold statement reinforcing the agency’s brand.

The reception area welcomes guest and employees with a powerful geometric design move that cannot be overlooked. The reception area establishes a sleek design language that incorporates deep orange pops of color against white and black backgrounds giving the space a recognizable identity.

It was a priority to provide the client with inviting spaces that serve as incubators for collaboration, brainstorming sessions and creativity. The final design composition supports a hybrid environment of workplace tools and technology with peer interaction, communication and collaboration.

Click here to learn more about Porter Novelli, or visit tvsdesign.com

For more information on the tvsdesign Workplace studio, click here.

Design, Interiors, wokrplace /

Atlanta’s ‘Coolest Office’

American.HallManagement.004

The Atlanta Business Chronicle has declared the new Atlanta Hall Management workplace one of Atlanta’s coolest office spaces!

Derived from all things collegiate, the goal was to create a nostalgic and inspiring space, Read more…

Featured News, Higher Education /

Project Spotlight: Auburn University Central Classroom Facility

MC_Exterior

Higher Education Facilities provide should create a climate for educational success by inspiring imaginations, and advancing the use of technology to unleash the power of opportunity.

MC_Exterior

Mell Commons at Auburn University  is one of two new buildings designed for Auburn University’s campus that will house freshmen and sophomore level core classes. This transformational building is designed as an addition to the existing main campus.

Firebox_Cropped Flexible Library space for collaboration

The Ralph Brown Draughon Library will provide a great variety of informal, collaborative student areas, building upon the success of other such “learning commons” spaces within the existing library facility.

 

 

A design focus on student engagement, productivity and safety

MC_Atrium2

Mell Commons is, at its essence, a place designed for students. the building has been filled with informal learning environments that are located throughout the building and take on different personalities–from extroverted and active to introverted and quiet–in order to meet the varied needs and learning styles of students.

 

 

Working with tvsdesign on the Central Classroom Facility has been highly successful. They have done an excellent job listening to the objectives of the Program Requirements Committee and in return educating them on the programming process in a clear and concise way ”.

-James Carroll, Office of the University Architect

Click here for more information on the Auburn University Central Classroom Facility project, or visit the Higher Education studio at tvsdesign.com

Architecture, Cultural Arts, Design, Featured News, Interiors /

Architectural Products Deems Scottish Rite Headquarters ‘The New Gothic’

P-03531-99-149

Property of TVS, Inc.

Architectural Products magazine chose the new Scottish Rite Cathedral Headquarters for their August ‘Project Deconstruction’ feature story.

The award-winning new 62,000 sq. ft. facility provides a unique representation of timeless ‘journey’, celebrating the organization’s history. Welcoming and uplifting spaces convey the strength and mystery of traditions, while transcending the image and symbolism into the future.

This was truly a collaborative relationship through the design/build process. “This design was inspired by our clients.” says Marc Adleman, Principal at tvsdesign, “We wanted them to inspire us to interpret their vision”.

 

 

Design Challenges:

  • Provide a timeless design celebrating the organization’s history
  • Create welcoming and uplifting spaces conveying the strength and mystery of traditions
  • Create operational clarity through the interior progression

Innovative Solutions:

  • Masonic symbols are interpreted and referenced at multiple scales to tell the story of Free Masonry and the Scottish Rite through the  forms of the building and interior space; the circulation organized around the Grand Hall; the architectural detailing and materials selections.
  • The “Jewel Box” quality of the building is created by clear, low-E glass, minimizing the buildings visual impact, promoting openness, and modernizing historic elements of the design.

Big Ideas designed to the smallest detail. The historic spirit of Freemasonry is celebrated in every aspect of this timeless project.

Read the article from Architectural Products:

Click here for more information on the Scottish Rite Cathedral Headquarters, or visit tvsdesign.com.